ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

αρθροσκόπηση του γόνατος είναι μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική πράξη που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων του γόνατος. Περιλαμβάνει την επισκόπηση της άρθρωσης του γόνατος  με μία κάμερα και μία πηγή ψυχρού φωτισμού μέσα από μία οπή 4 χιλιοστών και της ακόλουθης θεραπείας πιθανών βλαβών.

Είναι μία σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση συχνών παθήσεων του γόνατος .

 

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Οι πιο συχνές παθήσεις του γόνατος που αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά είναι:

Οι πιο συχνές παθήσεις του γόνατος που αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά είναι:

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ;

  • Βελτιωμένη ορατότητα της άρθρωσης
  • Πολύ μικρότερο ποσοστό επιπλοκών σε σχέση με ανοικτές επεμβάσεις
  • Ελάχιστος τραυματισμός των ιστών και επομένως μείωση του μετεγχειρητικού πόνου
  • Ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς
  • Ταχύτερη επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Δεν χρειάζεται νοσηλεία

 

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ο ασθενής θα ενημερωθεί για την προτεινόμενη αρθροσκοπική θεραπεία της παθήσεως του γόνατός του καθώς και την ακόλουθη αποθεραπεία. Η αναισθησιολόγος θα εξετάσει τον ασθενή, θα λάβει αναλυτικό  ιστορικό και θα οργανώσει τον προεγχειρητικό έλεγχο. Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει απλές αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση. Η αναισθησιολόγος θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στον ασθενή σχετικά με τη λήψη ή μη φαρμάκων προεγχειρητικά καθώς και για το από πότε πρέπει να είναι νηστικός.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ο ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο την ημέρα του χειρουργείου. Σε συνεννόηση με την αναισθησιολόγο μπορεί να επιλέξει είτε ήπια γενική αναισθησία (μέθη)  είτε να είναι ξύπνιος (ραχιαία αναισθησία). Η εξειδικευμένη αναισθησιολόγος κ. Κούτρα χορηγεί επίσης περιοχική – τοπική αναισθησία που εγγυάται την απουσία μετεγχειρητικού πόνου και την άμεσα κινητοποίηση του ασθενούς. Ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα καθώς δεν χρειάζεται νοσηλεία.

 

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ

Με το πέρας του χειρουργείου ο ασθενής μπορεί να έχει πατερίτσες. Για τις πιο πολλές επεμβάσεις του γόνατος οι πατερίτσες είναι προαιρετικές και συνήθως εντός λίγων ημερών οι ασθενείς περπατούν ελεύθερα. Ο ασθενής θα φέρει μια περίδεση γύρω από το γόνατο ή οποία θα αφαιρεθεί 3 ημέρες μετά το χειρουργείο. Πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο ο ασθενής θα συζητήσει αναλυτικά με τον κ. Λεωνίδου τα ευρήματα του χειρουργείου και θα λάβει το σχετικό φυλλάδιο με τις μετεγχειρητικές οδηγίες. Ο ασθενής θα παρακολουθηθεί από φυσιοθεραπευτή της ομάδας μας, εφαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο αποκατάστασης. Τις πρώτες ημέρες συνιστάται επικουρική παγοθεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα.

 

ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ

Η αρθροσκόπηση του γόνατος είναι μία απαιτητική χειρουργική επέμβαση και απαιτεί εξειδικευμένο χειρουργό με μεγάλο όγκο περιστατικών. Στα σωστά χέρια έχει άριστα αποτελέσματα τόσο στην εξάλειψη του πόνου όσο και στην πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς. Είναι μία ασφαλής και αναίμακτη τεχνική με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών.

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΓΟΝΑΤΟΣ

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την περιπλοκότητα της κατάστασης του ασθενή και τα ειδικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Το κόστος της επέμβασης περιλαμβάνει το αρθροσκοπικό υλικό, τα έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο και την αμοιβή της χειρουργικής ομάδας. Υπάρχει και συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου του ασθενούς (ΕΟΠΥΥ). Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου τους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν πάσχετε και εσείς από κάποια πάθηση του γόνατος, συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Ανδρέα Λεωνίδου. Ο ιατρός έχει 14 χρόνια συνεχούς εμπειρίας στο εξωτερικό και εξειδίκευση στην αρθροσκόπηση γόνατος.