Τι είναι η αρθροσκόπηση;

Η αρθροσκόπηση είναι μία ασφαλής, ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική που επιτρέπει την οριστική αντιμετώπιση παθήσεων του γόνατος, του ώμου και του αγκώνα.

Πως γίνεται η αρθροσκόπηση; Ποια η διαδικασία

Μέσω μικρών οπών (4 χιλιοστών) του δέρματος εισάγεται στην άρθρωση μία κάμερα με ψυχρό φωτισμό. Ο ιατρός επισκοπεί την άρθρωση και ακολούθως προβαίνει στους ενδεδειγμένους θεραπευτικούς χειρισμούς.

Χρειάζεται νοσηλεία;

Η αρθροσκόπηση δεν χρειάζεται νοσηλεία και οι περισσότεροι ασθενείς εξέρχονται από το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

Υπάρχει πόνος κατά την αρθροσκόπηση;

Η εξειδικευμένη αναισθησιολόγος χορηγεί περιοχική αναισθησία και ως τούτου δεν υπάρχει καθόλου μετεγχειρητικός πόνος.

Τι είδους αναισθησία γίνεται;

Στην αρθροσκόπηση ώμου και γόνατος δεν χρειάζεται γενική αναισθησία. Ο ασθενής παραμένει ξύπνιος και αν το επιθυμεί παρακαλουθεί την αρθροσκόπηση από ειδική οθόνη. Στην αρθροσκόπηση αγκώνα γίνεται γενική αναισθησία σε συνδυασμό με περιοχικό νευρικό αποκλεισμό.

Ποια τα πλεονεκτήματα στην αρθροσκόπηση;

  • Βελτιωμένη ορατότητα της άρθρωσης
  • Πολύ μικρότερο ποσοστό επιπλοκών σε σχέση με ανοικτές επεμβάσεις
  • Ελάχιστος τραυματισμός των ιστών και επομένως μείωση του μετεγχειρητικού πόνου
  • Ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς
  • Ταχύτερη επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

Ποια η αποκατάσταση μετά την επέμβαση;

Η αποκατάσταση εξαρτάται από την άρθρωση και την έκταση του προβλήματος που θεραπεύτηκε. Όλοι οι ασθενείς ακολουθούν μετεγχειρητικά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης για την ασφαλή και ταχεία επιστροφή στην καθημερινότητα και στον αθλητισμό.

Ποιο το κόστος και οι τιμές για την αρθροσκόπηση;

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την περιπλοκότητα της κατάστασης του ασθενή και τα ειδικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Το κόστος της επέμβασης περιλαμβάνει το αρθροσκοπικό υλικό, τα έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο και την αμοιβή της χειρουργικής ομάδας. Υπάρχει και συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου του ασθενούς (ΕΟΠΥΥ). Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου τους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.