Τι είναι η αρθροπλαστική;

Η αρθροπλαστική είναι μία ασφαλής και πρακτικά αναίμακτη τεχνική που επιτρέπει την οριστική αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και του επακόλουθου πόνου στο ισχίο, το γόνατο και τον ώμο.

Πως γίνεται η αρθροπλαστική;

Μέσω μία μικρής τομής αφαιρούνται οι φθαρμένες αρθρικές επιφάνειες και αντικαθίστανται από τεχνητά εμφυτεύματα, τις προθέσεις. Οι προθέσεις είναι απόλυτες συμβατές με το ανθρώπινο σώμα.

Χρειάζεται νοσηλεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς εξέρχονται από το νοσοκομείο σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το χειρουργείου.

Υπάρχει πόνος στην αρθροπλαστική;

Η εξειδικευμένη αναισθησιολόγος χορηγεί περιοχική αναισθησία και ως τούτου δεν υπάρχει καθόλου μετεγχειρητικός πόνος.

Τι είδους αναισθησία γίνεται;

Στην αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου δεν χρειάζεται γενική αναισθησία. Η αναισθησιολόγος χορηγεί ραχιαία αναισθησία και ο ασθενής παραμένει ξύπνιος. Στην αρθροπλαστική ώμου γίνεται περιοχική αναισθησία σε συνδυασμό με γενική αναισθησία. Επί ενδείξεων, η ομάδα του κ. Λεωνίδου μπορεί να πραγματοποιήσει και αρθροπλαστική ώμου χωρίς γενική αναισθησία.

Αποκατάσταση και αποθεραπεία μετά την αρθροπλαστική

Η αποκατάσταση εξαρτάται από την άρθρωση και την έκταση του προβλήματος που θεραπεύτηκε. Όλοι οι ασθενείς ακολουθούν μετεγχειρητικά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης για την ασφαλή και ταχεία επιστροφή στην καθημερινότητα. Οι ασθενείς με αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος περπατούν κανονικά λίγες ώρες μετά το χειρουργείο.

Ποιο το κόστος και οι τιμές της επέμβασης; Πόσο κοστίζει;

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την περιπλοκότητα της κατάστασης του ασθενή και τα ειδικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Το κόστος της επέμβασης περιλαμβάνει το υλικό της αρθροπλαστικής, τα έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο και την αμοιβή της χειρουργικής ομάδας. Υπάρχει και συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου του ασθενούς (ΕΟΠΥΥ). Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου τους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.