Βιολογικές Θεραπείες

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PRP

Το PRP (platelet rich plasma) είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος κατά την οποία αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ορισμένων ορθοπαιδικών παθήσεων. Οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν στην καταπολέμηση της τοπικής φλεγμονής και στην επούλωση παθήσεων μυών και τενόντων.

 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ PRP

Η αναγεννητική δράση του PRP έχει εφαρμογή στις εξής ορθοπαιδικές παθήσεις:

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η προετοιμασία για το PRP καθώς και η έγχυση γίνεται στο Ιατρείο, χωρίς την ανάγκη νοσηλείας. Ο ιατρός λαμβάνει με αιμοληψία μία μικρή ποσότητα αίματος από μία περιφερική φλέβα (περίπου 10 ml) και το τοποθετεί σε ειδικό μηχάνημα φυγοκέντρησης. Με το πέρας της φυγοκέντρησης ο Ιατρός λαμβάνει το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) και το εγχύει στην πάσχουσα περιοχή με υπερηχογραφική καθοδήγηση.

 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του, αποφεύγοντας έντονη άσκηση και άρση βαρών για τις επόμενες τρεις ημέρες. Μετά την ένεση με PRP ίσως να υπάρχει κάποια τοπική ενόχληση στην περιοχή. Συνίσταται παγοθεραπεία και απλά αναλγητικά μόνο. Την πρώτη εβδομάδα μετά από έγχυση PRP ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει τη λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων γιατί μπορεί να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της έγχυσης.  Ο ασθενής θα παρακολουθηθεί από φυσιοθεραπευτή της ομάδας μας, εφαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο αποκατάστασης.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ PRP;

  • Μη επεμβατική
  • Δε χρειάζεται νοσηλεία
  • Αποφυγή – καθυστέρηση χειρουργείου
  • Αυτόλογοι παράγοντες – χαμηλά ποσοστά επιπλοκών

 

ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ PRP;

Η θεραπεία με PRP έχει καλά αποτελέσματα τόσο στην εξάλειψη του πόνου όσο και στην λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς. Είναι μία ασφαλής τεχνική με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών. Για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας απαιτούνται συνήθως τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

 

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ PRP;

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν πάσχετε και εσείς από κάποια τενοντίτιδα ή συνδεσμική κάκωση, συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Ανδρέα Λεωνίδου. Ο ιατρός έχει 14 χρόνια συνεχούς εμπειρίας στο εξωτερικό και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων.

 

CTAmobileCTAdesktop