ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΩΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΞΥΠΝΙΟ (AWAKE SHOULDER SURGERY)

Η υπηρεσία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένα στην Ελλάδα από τον κ. Λεωνίδου σε συνεργασία με την εξειδικευμένη αναισθησιολόγο του. Ο ασθενής που χρειάζεται αρθροσκόπηση ώμου λαμβάνει περιοχική αναισθησία και όχι γενική νάρκωση, ούτε μέθη. Ως εκτούτου, δεν πονάει καθόλου και μπορεί να παρακολουθήσει (αν το επιθυμεί) την επέμβαση από την ειδική οθόνη που υπάρχει στην χειρουργική αίθουσα.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ – ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η  εξειδικευμένη αναισθησιολόγος χορηγεί διασκαληνικό block (περιοχική – τοπική αναισθησία) με  υπερηχογραφική καθοδήγηση. Σαν αποτέλεσμα το χέρι «κοιμάται» επιτρέποντας μας να κάνουμε την αρθροσκόπηση χωρίς καθόλου πόνο.  Η περιοχική αυτή αναισθησία διαρκεί περίπου 12 – 24 ώρες. Το διασκαληνικό block είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος νευρικού αποκλεισμού του άνω άκρου με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών.

 

ΠΟΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ;

Όλες οι αρθροσκοπήσεις του ώμου μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτήν την μέθοδο. Επίσης – υπό προϋποθέσεις – μπορεί να πραγματοποιηθεί και αρθροπλαστική τού ώμου με τον ασθενή ξύπνιο.

Οι πιο συχνές παθήσεις του ώμου που αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά είναι:

 

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ;

Τα οφέλη του χειρουργείου ώμου χωρίς γενική αναισθησία / μέθη είναι:

  • Ο ασθενής παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο (real time) το χειρουργείο του. Συνομιλεί με το χειρουργό και κατανοεί καλύτερα την επεμβατική διαδικασία
  • Καθόλου μετεγχειρητικός πόνος
  • Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο – Δεν χρειάζεται νοσηλεία
  • Αποφυγή δυνητικών παρενεργειών / επιπλοκών της γενικής αναισθησίας ή μέθης
  • Ως εκτούτου καλύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΩΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ / ΜΕΘΗ;

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν πάσχετε και εσείς από κάποια πάθηση του ώμου, συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Ανδρέα Λεωνίδου. Ο ιατρός έχει 14 χρόνια συνεχούς εμπειρίας στο εξωτερικό και εξειδίκευση στην χειρουργική του ώμου.