ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΩΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΞΥΠΝΙΟ (AWAKE SHOULDER SURGERY)

Η υπηρεσία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον κ. Λεωνίδου με τη συνεργασία του  με την εξειδικευμένη αναισθησιόλογο Δρ. Κούτρα. Ο ασθενής που χρειάζεται αρθροσκόπηση ώμου λαμβάνει περιοχική αναισθησία και όχι γενική νάρκωση, ούτε μέθη. Ως εκτούτου, δεν πονάει καθόλου και μπορεί να παρακολουθήσει (αν το επιθυμεί) την επέμβαση από την ειδική οθόνη που υπάρχει στην χειρουργική αίθουσα.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ – ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η  εξειδικευμένη αναισθησιολόγος Δρ Κούτρα χορηγεί διασκαληνικό block (περιοχική αναισθησία) με  υπερηχογραφική καθοδήγηση. Σαν αποτέλεσμα το χέρι «κοιμάται» επιτρέποντας μας να κάνουμε την αρθροσκόπηση χωρίς καθόλου πόνο.  Η περιοχική αυτή αναισθησία διαρκεί περίπου 12 – 24 ώρες. Το διασκαληνικό block είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος νευρικού αποκλεισμού του άνω άκρου με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών.

 

ΠΟΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ;

Όλες οι αρθροσκοπήσεις του ώμου μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτήν την μέθοδο. Επίσης – υπό προϋποθέσεις – μπορεί να πραγματοποιηθεί και αρθροπλαστική τού ώμου με τον ασθενή ξύπνιο.

 

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Τα οφέλη του χειρουργείου ώμου χωρίς γενική αναισθησία / μέθη είναι:

  • Ο ασθενής παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο (real time) το χειρουργείο του. Συνομιλεί με το χειρουργό και κατανοεί καλύτερα την επεμβατική διαδικασία
  • Καθόλου μετεγχειρητικός πόνος
  • Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
  • Αποφυγή δυνητικών παρενεργειών / επιπλοκών της γενικής αναισθησίας ή μέθης
  • Ως εκτούτου καλύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΩΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ / ΜΕΘΗ

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν πάσχετε και εσείς από κάποια πάθηση του ώμου, συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Ανδρέα Λεωνίδου. Ο ιατρός έχει 14 χρόνια συνεχούς εμπειρίας στο εξωτερικό και εξειδίκευση στην χειρουργική του ώμου.