ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

αρθροσκόπηση του ώμου είναι μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική πράξη που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων του ώμου. Περιλαμβάνει την επισκόπηση της άρθρωσης του ώμου με μία κάμερα μέσα από μία οπή 4 χιλιοστών και της ακόλουθης θεραπείας πιθανών βλαβών.

Είναι μία σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση συχνών παθήσεων του ώμου.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ;

  • Βελτιωμένη ορατότητα της άρθρωσης
  • Πολύ μικρότερο ποσοστό επιπλοκών σε σχέση με ανοικτές επεμβάσεις
  • Ελάχιστος τραυματισμός των ιστών και επομένως μείωση του μετεγχειρητικού πόνου
  • Ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς
  • Ταχύτερη επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

 

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΩΜΟΥ – ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ο ασθενής θα ενημερωθεί για την προτεινόμενη αρθροσκοπική θεραπεία της παθήσεως του ώμου του καθώς και την ακόλουθη αποθεραπεία. Η αναισθησιολόγος θα εξετάσει τον ασθενή, θα λάβει αναλυτικό  ιστορικό και θα οργανώσει τον προεγχειρητικό έλεγχο. Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει απλές αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση. Η αναισθησιολόγος θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στον ασθενή σχετικά με τη λήψη ή μη φαρμάκων προεγχειρητικά καθώς και για το από πότε πρέπει να είναι νηστικός.

 

αρθροσκόπηση ώμου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ο ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο την ημέρα του χειρουργείου. Μπορεί να επιλέξει είτε γενική αναισθησία είτε να είναι ξύπνιος (awake shoulder surgery). Η αρθροσκόπηση ώμου με τον ασθενή ξύπνιο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα μας. Πιο συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη αναισθησιολόγος χορηγεί περιοχική αναισθησία και ο ασθενής παραμένει ξύπνιος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.  Το πλεονέκτημα της περιοχικής αναισθησίας είναι ότι ο ασθενής δεν έχει καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα.

 

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

Με το πέρας του χειρουργείου ο ασθενής φέρει μία ανάρτηση. Το χρονικό διάστημα χρήσης της ανάρτησης ποικίλει ανάλογα με τα ευρήματα του χειρουργείο και τη βαρύτητα των βλαβών που επιδιορθώθηκαν. Μετεγχειρητικά ο ασθενής θα παρακολουθηθεί από φυσιοθεραπευτή της ομάδας μας, εφαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο αποκατάστασης.

 

αρθροσκόπηση ώμου

ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μία απαιτητική χειρουργική επέμβαση και απαιτεί εξειδικευμένο χειρουργό με μεγάλο όγκο περιστατικών. Στα σωστά χέρια έχει άριστα αποτελέσματα τόσο στην εξάλειψη του πόνου όσο και στην πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς. Είναι μία ασφαλής και αναίμακτη τεχνική με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών.

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

Το κόστος είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την περιπλοκότητα της κατάστασης του ασθενή και τα ειδικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Το κόστος της επέμβασης περιλαμβάνει το αρθροσκοπικό υλικό, τα έξοδα παραμονής στο νοσοκομείο και την αμοιβή της χειρουργικής ομάδας. Υπάρχει και συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου του ασθενούς (ΕΟΠΥΥ). Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου τους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν πάσχετε και εσείς από κάποια πάθηση του ώμου, συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Ανδρέα Λεωνίδου. Ο ιατρός έχει 14 χρόνια συνεχούς εμπειρίας στο εξωτερικό και εξειδίκευση στην αρθροσκόπηση ώμου.