Δημοσιεύσεις – Ερευνητικό Έργο

Ο Ιατρός κ. Λεωνίδου έχει στο βιογραφικό του πάνω από 30 δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και πλήθος προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 4 κεφάλαια σε σύγχρονα διεθνή συγγράμματα ορθοπαιδικής.
Είναι reviewer στο παγκοσμίου φήμης Ορθοπαιδικό περιοδικό The Bone and Joint Journal.

Σε ποια θέματα εστιάζει το ερευνητικό έργο του Δρ. Λεωνίδου;

Οι δημοσιεύσεις του Δρ. Λεωνίδου αφορούν κυρίως τη χειρουργική του ώμου και του ισχίου. Στον ώμο καλύπτουν την ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου σε κατάγματα και σε απώλεια οστού της ωμογλήνης, την ελάχιστα επεμβατική οστεοσύνθεση καταγμάτων του άνω άκρου του βραχιονίου σε σειρά 132 ασθενών και τα μακροχρόνια αποτελέσματα της τεχνικής «purse string» για την πρόσθια αστάθεια του ώμου.

Στο ισχίο εξετάζουν την επιβίωση κοτυλιαίων εμφυτευμάτων με μέση παρακολούθηση 18 ετών, την αρθροπλαστική ισχίου μετά από επιφυσιολίσθηση της κεφαλής του μηριαίου σε 915 περιπτώσεις και τις επιπλοκές των επεμβάσεων γύρω από το ισχίο. Άλλες εργασίες αφορούν τη γενετική της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος, τη βιομηχανική της οστεοσύνθεσης περιπροθετικών καταγμάτων του μηριαίου και την παιδοορθοπαιδική.